Sticklingar av poppel

Att ta sticklingar av poppel är kul! Det är en enkel och kostnadseffektiv metod för att föröka träd, och det ger mig en känsla av tillfredsställelse att se de nya skotten utvecklas till fullständiga träd.

När jag tar sticklingar av poppel, väljer jag alltid friska skott som är ca 15-20 cm långa och har 2-3 noder. Jag tar bort bladen på den nedre halvan av skottet, och placerar sedan sticklingen i ett glas eller vas med vatten, så att de nedre noderna är täckta av vatten. Sedan byter jag vattnet varannan dag för att säkerställa att det är rent och syrerikt.

Efter några veckor börjar sticklingarna utveckla rötter. När rötterna är tillräckligt långa, planterar jag sticklingarna i en kruka med väldränerad jord. Jag placerar krukan på en varm och solig plats och ser till att hålla jorden fuktig.

Jag gillar att ta sticklingar av poppel eftersom det ger mig möjlighet att föröka mina favoritträd och skapa en trädgård som är full av liv och variation. Det är också ett bra sätt att spara pengar och undvika att köpa dyra plantor från trädgårdscentra.

Jag har ett betalt samarbete med Wexthuset.com där jag själv köper många av mina fröer, krukor och trädgårdsverktyg. Klicka gärna på denna länken om du vill handla så stöttar du mig och min resa mot att bli självförsörjande.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen