April i trädgården sommarförberedelser del 2

En annan viktig sak att tänka på i april är att plantera ut lökar för sommarblommor. Vi brukar alltid plantera ut dahlior och gladioluslökar i slutet av april för att få en färgsprakande trädgård till sommaren. Innan vi planterar ut lökarna brukar vi göra i ordning jorden ordentligt genom att luckra upp den och göra en blandning av trädgårdsjord och gödsel.

April är också en bra tidpunkt att börja tänka på ogräs och hur du ska hålla dem i schack i sommar. Att lägga en täckning av gräsklipp, löv eller halm runt dina växter kan hjälpa till att hålla ogräs borta. Vi brukar också använda en ogräsbekämpningsmedel, men se till att använda en som är säker för dina växter och miljön.

Förutom att arbeta med jorden och växterna, är april också en bra tid att städa upp trädgården efter vintern. Vi brukar klippa ner våra buskar och träd, rensa bort döda löv och grenar, och göra rent våra trädgårdsredskap. Vi brukar också passa på att göra en inventering av våra verktyg och se vad som behöver ersättas eller repareras.

Slutligen är april också en bra tidpunkt att tänka på vilka växter du vill plantera i år. Vi brukar planera ut vår trädgård och göra en lista över vilka växter vi vill ha och var vi vill ha dem. Detta gör det enklare att köpa rätt mängd av varje växt och planera var du ska placera dem i trädgården.

April är verkligen en spännande månad i trädgården. Det är en tidpunkt då du kan börja se dina ansträngningar från förra året komma till liv igen, samtidigt som du förbereder din trädgård för en underbar sommar. Så vad väntar du på? Ge dig ut i trädgården och börja planera och förbereda din trädgård för sommaren!

Jag har betalda samarbeten med GardenStore.se och Wexthuset.com så om ni vill handla fröer, krukor, såjord eller annat så rekommenderar jag er att följa mina länkar. Genom att klicka på länkarna jag delat ser de att ni blivit hänvisade från min blogg och jag får en liten provision på det ni köper och det är jag såklart väldigt tacksam över.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen