Fira påsk i trädgården: Dekorationer, recept och aktiviteter för hela familjen

Hej alla mina kära läsare! Idag tänkte jag dela med mig av några av mina favoritdekorationer, recept och aktiviteter för att fira påsk i trädgården. Påsken är en av mina favorithögtider, eftersom det är en tid då vi kan njuta av naturen och alla de vackra färgerna som kommer med våren.

Dekorationer:

När det gäller dekorationer för påsk i trädgården finns det så många roliga saker man kan göra. En av mina favoriter är att göra egna påskris. Det är enkelt och roligt att göra, och du kan använda nästan vilka grenar som helst. Sedan kan du dekorera det med färgglada ägg, blommor eller andra påskdekorationer. Men undvik fjädrarna, de är dels lite för traditionella och tråkiga och dessutom inte så bra för de stackars fåglarna.

En annan rolig dekoration är att göra en påskkrans. Det finns massor av olika sätt att göra en påskkrans på, och du kan använda vilka färger och material som helst. Jag brukar använda mig av äggskal som jag målar och limmar fast på en enkel krans av björkgrenar. Det blir både fint och personligt!

Recept:

Påsken är också en tid för god mat och fika. En av mina favoriträtter att laga på påskafton är en god påskgryta med lamm eller kyckling, som jag brukar servera med potatis, rotfrukter och en god sås. Till dessert brukar jag göra en citron- och marängpaj, som är både fräsch och sötsur.

För fikat kan du bjuda på en härlig påsktårta. En tårta med mandelbotten och fyllning av limekräm och färska bär, dekorerad med marshmallowkycklingar eller små påskharar i sockerpasta. Om jag hinner ska jag dela med mig av recepten här på bloggen.

Aktiviteter:

När det gäller aktiviteter för påsken finns det massor av roliga saker man kan göra i trädgården. En av mina favoriter är att ordna en påskäggsjakt för barnen. Göm påskägg fyllda med godis runt om i trädgården, och se till att ha några roliga ledtrådar för att hjälpa barnen att hitta dem. Man kan också ha olika uppdrag som man ska klara för att ”vinna” en ledtråd.

Sammanfattningsvis finns det massor av roliga saker man kan göra för att fira påsk i trädgården. Det viktigaste är att ha kul och njuta av den härliga våren!

Jag har ett betalt samarbete med Apohem där jag handlar receptfria läkemedel eller hämtar ut recept och beställer tandkräm och schampo. Klicka gärna på denna länken om du vill handla så stöttar du mig och min resa mot att bli självförsörjande.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen