Välj växter som lockar pollinatörer till din trädgård

Vad kan vara bättre än en trädgård full av färgglada blommor? Jo, en trädgård full av färgglada blommor som också attraherar pollinatörer! Att ha pollinatörer i din trädgård kan hjälpa till att öka skörden, bevara miljön och till och med ge dig något att titta på när du njuter av din trädgård. Men vilka blommor är egentligen bäst för att locka till sig dessa viktiga varelser? Låt oss ta en titt på några alternativ.

  1. Solrosor

Solrosor är inte bara ett populärt alternativ för att skapa en vacker trädgård, de är också en favorit bland bin och fjärilar. Deras stora, färgglada blommor är fulla av nektar och pollen, vilket gör dem till en idealisk plats för pollinatörer att hänga runt.

  1. Lavendel

Lavendel är en annan favorit bland pollinatörerna, med sina doftande, lila blommor som drar till sig fjärilar, bin och humlor. De är också en avkopplande och lugnande tillskott till trädgården, så du kan njuta av din trädgård och samtidigt hjälpa till att bevara miljön.

  1. Rosor

Rosor kan vara en favorit bland människor, men de är också populära bland bin och fjärilar. Deras doftande blommor innehåller mycket nektar och pollen, vilket gör dem till en idealisk plats för pollinatörer att samla mat från.

  1. Ringblommor

Ringblommor är inte bara färgglada och roliga att titta på, de är också en av de bästa blommorna för att locka till sig pollinatörer. Deras stora, öppna blommor gör det lätt för bin och fjärilar att komma åt nektar och pollen.

  1. Fjärilsbuskar

Fjärilsbuskar, som namnet antyder, är en favorit bland fjärilar. Deras nektarrika blommor drar till sig massor av fjärilar, humlor och bin, vilket gör dem till en idealisk plats att locka till sig pollinatörer.

Så där har du några av de bästa alternativen för att attrahera pollinatörer till din trädgård. Varför inte prova att plantera några av dessa blommor och se vilka besökare du får? Du kanske blir överraskad över vilka sorters bin, humlor, fjärilar och andra pollinatörer som dyker upp för att njuta av din vackra trädgård!

Jag har ett betalt samarbete med Wexthuset.com där jag själv köper många av mina fröer, krukor och trädgårdsverktyg. Klicka gärna på denna länken om du vill handla så stöttar du mig och min resa mot att bli självförsörjande.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen