Så här odlade jag mangold under påsklovet

Mangold är en av mina favoritgrönsaker att odla i trädgården av många anledningar. För det första är mangold en mycket lättodlad grönsak som trivs i många olika typer av jord och i olika klimatförhållanden. Dessutom är mangold en mycket näringsrik grönsak som är rik på vitaminer och mineraler, inklusive vitamin A, vitamin C, järn och kalcium.

För att odla mangold och få bästa möjliga resultat, rekommenderar jag att du följer dessa steg:

  1. Förbered jorden – Mangold trivs bäst i en jord som är fuktig, näringsrik och väl dränerad. Se till att rensa bort eventuella ogräs och tillsätt organiskt material som kompost eller gödsel för att förbättra jordens struktur och näringsinnehåll.
  2. Så frön – Så mangoldfrön direkt i jorden på våren när jorden har börjat värmas upp. Plantera fröna på cirka 2,5 cm djup och med ett avstånd på cirka 10 cm mellan varje planta.
  3. Vattna regelbundet – Mangold behöver regelbundet vatten för att trivas och växa. Se till att hålla jorden fuktig men inte genomblöt.
  4. Gödsla – För att ge mangolden extra näring kan du använda en flytande gödsel eller organiskt material, såsom kompost eller gödsel.
  5. Skörda regelbundet – Mangolden kan skördas när bladen är ungefär 15 cm långa. Skär av bladen vid basen av stammen och undvik att skada stjälken.
  6. Förvara mangolden på rätt sätt – Förvara mangolden i en plastpåse i kylskåpet i upp till en vecka.

Mangold är en mångsidig grönsak som kan användas i en mängd olika rätter, inklusive sallader, soppor, grytor och gratänger. Jag hoppas att du känner dig inspirerad att odla mangold och njuta av dess smak och näringsvärde. Lycka till med din odling!

Jag har betalda samarbeten med GardenStore.se och Wexthuset.com så om ni vill handla fröer, krukor, såjord eller annat så rekommenderar jag er att följa mina länkar. Genom att klicka på länkarna jag delat ser de att ni blivit hänvisade från min blogg och jag får en liten provision på det ni köper och det är jag såklart väldigt tacksam över.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen