Recept på fluffig mangoldpaj

Jag älskar att laga mat med färska grönsaker från min egen trädgård, och denna mangoldpaj är en av mina favoriträtter att laga när mangolden är klar för skörd. Det är ett enkelt recept som går snabbt att göra och är perfekt att servera som en lätt lunch eller middag.

Jag brukar göra min egen pajdeg t.ex. enligt detta receptet. För att få den perfekta konsistensen på pajen är det viktigt att mangolden är ordentligt mjuk och att äggstanningen är välvispad. Jag brukar använda en blandning av ost som jag har hemma i kylskåpet, men du kan använda vilken ost du gillar bäst.

Jag älskar att servera mangoldpajen tillsammans med en enkel sallad på sidan om. Det ger en härlig balans till den salta och krämiga pajen. Prova gärna detta recept nästa gång du vill laga något snabbt och enkelt, men ändå smakfullt och näringsrikt.

Ingredienser:

  • 1 pajdeg
  • 2-3 mangoldblad
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • Salt och peppar
  • Olivolja

Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kavla ut pajdegen och lägg den i en pajform.
  3. Hacka lök och vitlök och stek i olivolja tills de blir mjuka.
  4. Skär mangoldbladen i mindre bitar och lägg dem i stekpannan. Låt det steka i 5-10 minuter tills mangolden mjuknar.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk och ost i en separat skål. Krydda med salt och peppar.
  6. Häll mangoldblandningen i pajformen och häll över ägg- och ostblandningen.
  7. Grädda i ugnen i cirka 30-35 minuter tills pajen har fått en fin gyllene färg och äggstanningen har stelnat.

Servera pajen med en sallad eller annan valfri grönsakssida. Smaklig måltid!

Jag har betalda samarbeten med GardenStore.se och Wexthuset.com så om ni vill handla fröer, krukor, såjord eller annat så rekommenderar jag er att följa mina länkar. Genom att klicka på länkarna jag delat ser de att ni blivit hänvisade från min blogg och jag får en liten provision på det ni köper och det är jag såklart väldigt tacksam över.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen