Dikter och boktips

Som trädgårdsentusiast har jag alltid känt en djup koppling till naturen och allt som den har att erbjuda. Och det är just denna kärlek till naturen som har fört mig till min kärlek för poesi, särskilt dikter.

När jag läser dikter får jag en känsla av att jag är en del av något större än mig själv. Det finns något så vackert och lugnande i de poetiska orden som får mig att stanna upp och reflektera över livet och naturen omkring mig.

Dikterna ger mig också en känsla av tröst och hopp. När jag känner mig nere eller stressad kan jag alltid ta fram min favoritdikt och låta dess ord och budskap omsluta mig som en varm filt.

Att skriva dikter är också en terapeutisk process för mig. Det är som att jag kan uttrycka mina känslor och tankar på ett mer konstnärligt sätt än bara att skriva en vanlig dagbok. Dikterna ger mig en möjlighet att uttrycka mig själv på ett sätt som känns mer äkta och personligt.

Dikterna ger mig också en större uppskattning för naturen och dess skönhet. Jag finner mig själv att stanna upp och titta på en vacker solnedgång eller en blomstrande trädgård och tänka på hur en poet skulle beskriva det i ord. Det ger mig en djupare förståelse för naturens underverk och hjälper mig att uppskatta det ännu mer.

Så för mig är dikter en viktig del av mitt liv och min trädgårdsupplevelse. De ger mig en känsla av ro och en påminnelse om naturens skönhet och förmåga att läka och inspirera oss alla.

Här kommer några riktigt fina boktips från bookoutlet.se som jag har ett betalt samarbete med.

Trädgård för ovana

Samlade Dikter av Harriet Löwenhjelm

Landet som icke är av Edith Södergran

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen