NOG!

Jag vill börja med att säga att jag är en stolt mamma till två fantastiska barn och en självständig kvinna som driver en blomstrande trädgårdsblogg. Men jag kan inte längre tyst acceptera den föråldrade och sexistiska synen på kvinnors roll som mamma, fru och medmänniska.

Vi har länge tvingats att leva upp till det patriarkala idealet om att vara en ”perfekt” mamma och fru, med en evig ström av städning, matlagning, tvätt och barnpassning. Vi förväntas också vara den perfekta medmänniskan – alltid tillmötesgående, omtänksam och empatisk, även när det kräver att vi ska offra våra egna behov och drömmar.

Men jag säger: nog är nog. Det är dags att erkänna att vi inte är födda för att bara vara en hustru, mamma och medmänniska. Vi har också rätt att drömma om och sträva efter våra egna mål och ambitioner, oavsett om det handlar om att driva en blogg, bygga en karriär eller resa världen runt.

Att vara en mamma och fru är en fantastisk del av livet, men det är inte allt vi är. Vi är också komplexa individer med en mängd olika intressen och passioner. Det är dags att sluta skämmas över att vilja ha mer än vad samhället förväntar sig av oss.

Så till alla kvinnor där ute som kämpar för att hitta en balans mellan mamma-, fru- och medmänniskorollen – du är inte ensam. Du har rätt att ha drömmar och mål som inte nödvändigtvis handlar om att vara en ”perfekt” mamma och fru. Du har rätt att sträva efter dina egna ambitioner och inte bli begränsad av någon annans syn på vem du borde vara.

Låt oss tillsammans bryta de gamla fördomarna och skapa en värld där kvinnor kan vara allt de vill vara utan att behöva be om ursäkt. Låt oss vara stolta över våra drömmar och mål och kämpa för att uppnå dem, för vår egen skull och för framtiden för kommande generationer av kvinnor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen