Växthuset del 2

Jag är så glad att äntligen kunna dela med mig av mitt senaste projekt – mitt växthus av gamla fönster! Det var verkligen en spännande och rolig utmaning att bygga det här växthuset, och jag är så stolt över resultatet.

Först och främst ville jag tacka alla som hjälpte mig under byggprocessen. Min man och mina barn var en stor hjälp och stöttning, och jag är tacksam för deras engagemang och tålamod. Vi började med att rita upp ritningar för växthuset och bestämma vilka fönster vi skulle använda. Jag ville ha en mix av olika storlekar och former för att skapa en unik och rustik look.

Sedan började vi med att bygga stommen av trä. Det var en ganska enkel process, men det krävde mycket noggrannhet och precision för att se till att allt passade ihop. Vi använde gamla plankor som vi hittade på en byggnadsplats i närheten, vilket gjorde det till ett miljövänligt projekt.

När stommen var på plats började vi montera fönstren på den. Det var en utmaning att få dem att passa ihop perfekt, men vi lyckades till slut. Vi använde silikon för att säkra fönstren på plats och för att förse dem med extra tätning för att undvika drag och säkerställa en god isolering.

Ett annat viktigt steg var att se till att växthuset hade god ventilation och rätt temperatur. Vi lade till några fönster som kunde öppnas för att släppa in frisk luft och reglera temperaturen. Vi installerade också en fläkt för att se till att luften cirkulerade ordentligt.

Nu när växthuset är klart, är jag så tacksam för det arbete som vi har lagt ner. Det känns fantastiskt att ha skapat något med mina händer som både är funktionellt och vackert att se på. Jag har redan börjat odla några av mina favoritväxter därinne och ser fram emot att se dem växa och trivas.

Tack för att ni följt mig under min resa att bygga mitt växthus av gamla fönster. Jag hoppas att ni har blivit inspirerade att också utforska idén om att återanvända gamla material och skapa något unikt och personligt i er trädgård.

Jag har ett betalt samarbete med Wexthuset.com där jag själv köper många av mina fröer, krukor och trädgårdsverktyg. Klicka gärna på denna länken om du vill handla så stöttar du mig och min resa mot att bli självförsörjande.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen