Lätta grönsaker att odla för att bli självförsörjande: Tips från en nybörjare i odling

Hej på er!

Jag heter Anna och jag bor med min familj i Småland. För några år sedan började jag intressera mig för odling och självförsörjning. Idag är min dröm att bli självförsörjande på egenodlade grönsaker. Men vilka grönsaker är egentligen lätta att odla?

När man börjar med odling är det viktigt att välja grönsaker som är lätta att odla och som ger en bra skörd. Här är några grönsaker som jag har haft bra erfarenhet av:

  1. Sallad – Sallad är enkel att odla och tar inte mycket plats. Den kan skördas kontinuerligt under hela säsongen.
  2. Tomater – Tomater växer snabbt och ger mycket skörd. De kan odlas både inomhus och utomhus, men behöver mycket sol och vatten. Här har jag skrivit en artikel om att förodla tomater
  3. Gurka – Gurkor växer snabbt och ger en stor skörd. De kan också odlas både inomhus och utomhus.
  4. Morötter – Morötter är enkla att odla och kan skördas efter bara några månader. De kan odlas i en djup kruka eller direkt i trädgårdslandet. Här är min artikel om att odla morötter
  5. Ärtor – Ärtor växer snabbt och ger en stor skörd. De kan också användas som en marktäckare för att förhindra ogräs.

Det är viktigt att komma ihåg att alla grönsaker kräver viss vård och uppmärksamhet. Men med lite tålamod och kunskap kan man snabbt bli självförsörjande på egenodlade grönsaker.

Själv har jag valt att odla dessa grönsaker till att börja med, men det finns såklart många fler att välja mellan. Vilka grönsaker som är lätta att odla kan variera beroende på klimat och jordmån, så jag rekommenderar att ni experimenterar och ser vad som fungerar bäst för er.

Jag har betalda samarbeten med GardenStore.se och Wexthuset.com så om ni vill handla fröer, krukor, såjord eller annat så rekommenderar jag er att följa mina länkar. Genom att klicka på länkarna jag delat ser de att ni blivit hänvisade från min blogg och jag får en liten provision på det ni köper och det är jag såklart väldigt tacksam över.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen