Höstmys i trädgården – Så förbereder jag mina växter inför hösten i september

September är en av mina favoritmånader för trädgårdsarbete eftersom det är en tid då man kan skörda de sista grönsakerna från trädgården samtidigt som man börjar förbereda sig för höst- och vintersäsongen. Här är några av de saker jag brukar fokusera på i min trädgård under september månad.

Rensa bort sommarens växter

En av de första sakerna jag gör är att rensa bort alla sommarblommor som har blommat ut eller växter som inte längre är friska. Detta ger utrymme för höst- och vinterblommor att växa och trivs.

Plantera höst- och vinterblommor

September är en utmärkt tid för att plantera höst- och vinterblommor. Tulpaner, krokus, hyacinter och penséer är några av mina favoritblommor att plantera på hösten. Dessa blommor ger en färgsprakande syn under hösten och vintern.

Gödsla gräsmattan

Jag brukar också gödsla min gräsmatta i september. Detta hjälper gräset att växa starkare och bättre under hösten och vintern. Jag använder vanligtvis en organisk gödsel som är skonsam för miljön och min trädgård.

Plantera höstgrönsaker

September är också en bra tid för att plantera höstgrönsaker. Broccoli, morötter, bladkål, sallad och spenat är bara några av de grönsaker som jag brukar plantera under denna månad. Dessa grönsaker trivs i den svalare höstluften och ger en skörd fram till frostnätterna.

Beskära träd och buskar

September är också en bra tid för att beskära träd och buskar. Detta hjälper till att forma växterna inför vintern och kan hjälpa till att förhindra skador från snö och is.

Förbereda trädgården för vintern

Sist men inte minst är det viktigt att förbereda trädgården för vintern. Detta inkluderar att täcka över trädgårdsbäddarna med ett tjockt lager av löv eller kompost, samt att ta bort alla trädgårdsverktyg och lagra dem på ett torrt och skyddat ställe.

September är en spännande månad för trädgårdsälskare. Det finns så mycket att göra för att se till att trädgården förbereds för hösten och vintern. Så var inte rädd för att ge dig ut i trädgården och ta hand om dina växter under september månad. Det kommer att vara värt det när du ser hur din trädgård blomstrar även under de kallare månaderna.

Jag har ett betalt samarbete med Wexthuset.com där jag själv köper många av mina fröer, krukor och trädgårdsverktyg. Klicka gärna på denna länken om du vill handla så stöttar du mig och min resa mot att bli självförsörjande.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen