Högsommarodling – Så tar jag hand om mina grönsaker och blommor i augusti

Augusti är en speciell månad för trädgårdsarbete eftersom det är en tid då trädgården förbereder sig för hösten. Jag älskar att spendera tid utomhus och ta hand om min trädgård under denna månad. Här är några av de saker jag brukar fokusera på i augusti.

Vattna ordentligt

Eftersom augusti är en av de varmaste månaderna på året, är det extra viktigt att se till att växterna får tillräckligt med vatten. Jag försöker vattna mina växter tidigt på morgonen eller sent på kvällen, för att undvika att vattnet avdunstar för snabbt under dagen.

Gödsla trädgården

Jag brukar gödsla min trädgård i augusti för att se till att växterna har tillräckligt med näring under hösten. Jag använder vanligtvis en organisk gödsel som är skonsam för miljön och mina växter.

Skörda grönsaker och frukt

Augusti är en tid för skörd och jag älskar att gå runt i min trädgård och plocka alla de mogna grönsakerna och frukterna. Tomater, paprika, squash och jordgubbar är bara några av de grönsaker och frukter som jag skördar under denna månad.

Plantera höstväxter

Jag brukar också plantera höstväxter i augusti. Kål, broccoli och rödbetor är bara några av de grönsaker som jag planterar för att få en skörd senare på hösten. Jag brukar också plantera några blommor, som höstanemoner, för att ge min trädgård lite extra färg under hösten.

Beskära träd och buskar

Augusti är också en bra tid att beskära träd och buskar för att se till att de växer på rätt sätt och för att förhindra sjukdomar och skador. Jag brukar också ta bort eventuella döda grenar eller grenar som korsar varandra.

Augusti är en underbar tid för trädgårdsarbete. Det finns mycket att göra, men det är också en tid att koppla av och njuta av allt det vackra som trädgården har att erbjuda. Så ta dig tid att ta hand om din trädgård och se till att den är redo för hösten.

Jag har ett betalt samarbete med Wexthuset.com där jag själv köper många av mina fröer, krukor och trädgårdsverktyg. Klicka gärna på denna länken om du vill handla så stöttar du mig och min resa mot att bli självförsörjande.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen