Blomstrande trädgård i juli – Mina bästa knep för en färgsprakande sommar

Juli månad är en av mina favoritmånader för trädgårdsarbete. Solen skiner, fåglarna sjunger och allting växer så det knakar. Det finns så mycket att göra i trädgården under denna månad, och jag älskar verkligen att spendera mina dagar med att plantera, vattna och skörda.

En av de viktigaste sakerna att göra under juli månad är att vattna. Eftersom temperaturen är högre och solen skiner starkare, behöver växterna mer vatten för att trivas. Jag brukar vattna mina växter tidigt på morgonen eller sent på kvällen för att undvika att vattnet avdunstar snabbt och för att minska risken för att bränna bladen.

Jag tycker också om att plantera nya växter i juli månad. Det finns fortfarande tid att plantera blommor och grönsaker, och de kommer att ha gott om tid att växa och mogna innan hösten kommer. Jag planterar vanligtvis solrosor, zinnior och dahlior för att ge min trädgård en färgglad touch.

En annan viktig uppgift är att gödsla växterna. Efter en lång och produktiv vår kan växterna behöva extra näring för att fortsätta blomstra och växa. Jag brukar använda organisk gödsel för att ge mina växter all den näring de behöver.

Skördetiden börjar också i juli månad. Jag älskar att skörda mina egna grönsaker och frukter, och det finns inget bättre än att plocka en färsk tomat direkt från plantan och äta den direkt i trädgården. Jag skördar vanligtvis morötter, tomater, gurkor, paprika och jordgubbar under juli månad.

Det finns också några mindre roliga uppgifter att ta hand om under denna månad, till exempel att bekämpa ogräs och skadedjur. Men jag försöker att se det som en del av det roliga med trädgårdsarbete – att övervinna utmaningar och hålla min trädgård frisk och välmående.

Så det är mina tips för trädgårdsarbete i juli månad. Jag hoppas att du också kan njuta av en färgglad och produktiv trädgård under sommaren. Glöm inte att ta dig tid att koppla av och njuta av allt det vackra som trädgården har att erbjuda!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen