Feng-shui i trädgården: Skapa harmoni och balans.

Hej kära läsare! Idag ska vi prata om feng-shui i trädgården. Jag har ju tidigare nämnt lunas blogg som jag inspireras av och hon har skrivit en del om Feng shui, bland annat denna artikeln. Feng-shui är en traditionell kinesisk lära som handlar om hur vi kan skapa harmoni och balans i våra liv genom att skapa en positiv energiflöde. Här är några tips för att använda feng-shui i din trädgård:

  1. Placera träd och växter på rätt sätt Enligt feng-shui ska man placera träd och växter så att de ger stöd åt huset och skyddar det från vind och sol. Det är också viktigt att undvika att placera träd och växter som kan blockera positiv energi från att strömma in i trädgården. Placera gröna växter i nord och nordost, medan blommor och färgglada växter placeras i sydväst och sydost.
  2. Skapa en harmonisk inramning För att skapa harmoni i trädgården, se till att skapa en inramning som ramar in trädgården på ett positivt sätt. En välklippt häck kan användas för att skapa en naturlig inramning, och stenar och andra naturliga element kan användas för att skapa en harmonisk miljö.
  3. Balansera elementen Feng-shui handlar också om att balansera de olika elementen i trädgården. Enligt feng-shui finns det fem element: trä, eld, jord, metall och vatten. Skapa balans mellan dessa element genom att placera dem på rätt plats i trädgården. Till exempel kan en stenfontän eller ett litet vattenfall skapa ett positivt vatten-element.
  4. Skapa en välkomnande entré Enligt feng-shui är entrén till huset mycket viktig för att skapa ett positivt energiflöde. För att skapa en välkomnande entré, se till att den är tydligt markerad med hjälp av växter, belysning och andra dekorativa element.
  5. Skapa ett utrymme för meditation och avkoppling Feng-shui handlar också om att skapa en plats där man kan koppla av och meditera. Skapa ett utrymme för meditation och avkoppling i trädgården genom att skapa en lugn och avskild plats med hjälp av träd, buskar och andra naturliga element.

Sammanfattningsvis är feng-shui ett användbart verktyg för att skapa harmoni och balans i trädgården. Genom att placera träd och växter på rätt sätt, skapa en välkomnande entré och skapa ett utrymme för meditation och avkoppling, kan du skapa en trädgård som ger positiv energi och främjar välbefinnande för hela familjen.

För att må bra behöver även kroppen vara i balans, jag har ett betalt samarbete med Life och där finns alla möjliga produkter för att kroppen ska må bra. Om du klickar på denna länken och handlar någonting där så får jag en provision och det är jag förstås mycket tacksam för.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen