Rustika växthuset del 1

Hej kära läsare,

Jag har haft en dröm länge nu om att bygga ett växthus av gamla fönster. Det finns något så charmigt och rustikt i att använda återvunna material för att skapa något vackert och funktionellt.

Jag har länge varit fascinerad av växthus och den möjlighet de ger till att odla växter som kanske annars inte skulle trivas i vårt klimat. Men det är också något med själva byggprocessen som lockar mig. Att få skapa något med mina händer och se det växa fram är en fantastisk känsla.

Så jag började undersöka olika sätt att bygga ett växthus och fastnade för idén om att använda gamla fönster. Jag har alltid gillat den vintage-stilen och det skulle vara en perfekt passning för min trädgård. Dessutom skulle det vara ett hållbart val och en chans att återanvända något som annars skulle kastas bort.

Jag har redan börjat samla fönster från antikaffärer och loppmarknader. Jag vill ha en mix av olika storlekar och former för att skapa ett unikt och personligt utseende. Planen är att bygga en stomme av trä och sedan montera fönstren på den. Jag kommer också att behöva tänka på isolering och ventilation, men jag tror att det kommer att bli en rolig utmaning.

Jag ser verkligen fram emot att börja bygga mitt växthus av gamla fönster och se det ta form. Det kommer att bli ett stort projekt, men jag tror att resultatet kommer att vara värt allt arbete. Jag ser fram emot att kunna odla mina favoritväxter året runt och njuta av den unika stilen som växthuset kommer att ge min trädgård.

Tack för att du läste och följ med mig på min resa att skapa mitt drömväxthus av gamla fönster.

Med vänliga hälsningar,

Anna

Jag har ett betalt samarbete med Wexthuset.com där jag själv köper många av mina fröer, krukor och trädgårdsverktyg. Klicka gärna på denna länken om du vill handla så stöttar du mig och min resa mot att bli självförsörjande.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen