Från frön till tallrik: Min dröm om att bli självförsörjande på egenodlade grönsaker

Jag heter Anna och jag är en 35-årig kvinna som bor i ett stort hus i Småland. För några år sedan började jag intressera mig för självförsörjning och odling. Det började med att jag planterade några kryddväxter på balkongen när vi bodde i lägenheten och det ledde så småningom till att jag skaffade en egen trädgård där jag odlar grönsaker och frukt.

Idag är min dröm att bli helt självförsörjande på egenodlade grönsaker. Jag vill kunna ta hand om min familj och mig själv utan att behöva köpa grönsaker från butiken. Jag vill också ha kontroll över vad jag äter och kunna vara säker på att det jag stoppar i mig är hälsosamt och fritt från gifter.

Att odla grönsaker själv är en utmaning, men det är också mycket tillfredsställande. Att se hur små frön utvecklas till stora, hälsosamma grönsaker ger en känsla av stolthet och glädje. Dessutom är det ett sätt att koppla av och komma ut i friska luften.

För att bli självförsörjande på grönsaker krävs det dock mycket arbete och kunskap. Jag har lärt mig att välja rätt sort av grönsaker, hur man förbereder jorden, hur man vattnar och gödslar på rätt sätt och hur man hanterar skadedjur. Jag har också lärt mig hur man sparar frön för att kunna odla nya grönsaker nästa år.

Det finns så mycket att lära sig när det kommer till självförsörjning och odling, men det är en resa som är väl värd det. Det är inte bara en ekonomisk fördel att kunna odla sina egna grönsaker utan det är också en fördel för miljön då man minskar transporten av varor och undviker plastförpackningar.

Jag har ett betalt samarbete med Wexthuset.com där jag själv köper många av mina fröer, krukor och trädgårdsverktyg. Klicka gärna på denna länken om du vill handla så stöttar du mig och min resa mot att bli självförsörjande.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen