Hutlösa matpriser? – Odla och spara pengar.

Hej!

Jag måste säga att jag är chockad över matpriserna den senaste tiden. Som odlare är jag naturligtvis särskilt uppmärksam på priset på grönsaker, och det har verkligen blivit dyrt att köpa färska grönsaker i butiken. 65:- för ett kilo holländska tomater som ändå bara smakar vatten!

Men jag vill inte verka nedslagen över detta faktum. Istället vill jag dela med mig av några av mina favorittips om hur man kan spara pengar genom att odla sina egna grönsaker i trädgården.

Ett av mina favoritexempel är just tomater. Tomater är en av de mest mångsidiga grönsakerna som man kan odla hemma, och de smakar fantastiskt när de är nyplockade. Inte bara är de billigare att odla själv, utan man kan också välja att odla sorter som inte finns i butikerna och på så sätt få mer variation i smaken. Jag har tidigare skrivit ett inlägg om att ”Få en tidig skörd av härliga tomater: Förodla tomater inomhus”

Sallad är också en annan grönsak som är relativt enkel att odla och som kan vara en stor besparing. Det är något speciellt med att kunna skörda sallad och äta den samma dag. Jag rekommenderar att man odlar en blandning av olika salladsblad så att man har en variation i smaken och näringsinnehållet.

När man odlar grönsaker själv behöver man inte heller oroa sig för att de ska innehålla kemikalier eller ha lång transportsträcka som kan påverka smaken och kvaliteten. Dessutom är det en bra aktivitet att göra tillsammans med familjen och man kan ha roligt tillsammans medan man sparar pengar på matkostnaderna.

Så, om du vill spara pengar och ha tillgång till färska, näringsrika grönsaker året runt, är min rekommendation att börja odla själv. Det kan ta lite tid och ansträngning, men det är verkligen värt det.

Tack för att ni läser, och lycka till med trädgårdsarbetet!

Jag har ett betalt samarbete med Wexthuset.com där jag köper bland annat mina fröer och krukor. Genom att klicka på denna länken för att komma dit så vet de om att du hittat dit genom min blogg och ger mig en liten provision på det du handlar. Det kostar ingenting extra för dig men hjälper mig att fortsätta blogga och odla.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen