Min trädgårdsdröm

Att ha en egen trädgård har alltid varit en dröm för mig. Som barn tillbringade jag somrarna i min mormors trädgård, där vi skördade färska grönsaker och njöt av doften av blommor. Den känslan av frihet och ro som trädgården gav mig har alltid stannat kvar inom mig och det var inte förrän jag själv köpte ett hus med en egen trädgård som jag verkligen förstod hur viktig det är för min hälsa och mitt välbefinnande.

Att ha en egen trädgård är som att ha en oas av lugn mitt i allt kaos. Det är en plats där jag kan koppla av och andas in den friska luften, och där jag kan känna mig närmare naturen. Trädgården ger mig en känsla av att vara mer självförsörjande, att kunna skörda egna grönsaker och frukter och känna mig mer hållbar och medveten om mina matvanor.

Men att ha en trädgård är inte bara bra för min hälsa, det är också bra för min själ. Det ger mig en känsla av tillfredsställelse när jag ser mina plantor växa och blomstra, och det ger mig en möjlighet att vara kreativ och experimentera med olika växter och trädgårdsdesign.

För mig handlar det inte bara om att odla grönsaker och blommor, utan om att skapa en plats där jag kan koppla av och känna mig fri. Att ha en egen trädgård är som att ha en egen terapi, en plats där jag kan ta hand om mig själv och ta en paus från den stressiga vardagen.

Jag har också lärt mig att trädgårdsskötsel kräver tålamod och omsorg. Att ta hand om min trädgård har lärt mig att vissa saker tar tid och att det är viktigt att vara tålmodig och hålla fast vid mina mål. Det har också lärt mig att ta hand om min kropp och hälsa, att vara utomhus och ta hand om min trädgård ger mig motion och solsken vilket hjälper till att hålla mig frisk.

Att ha en egen trädgård är en livsstil, en livsstil som jag inte skulle kunna vara utan. Det har gett mig så mycket mer än jag någonsin kunnat föreställa mig, och jag hoppas att fler kommer att upptäcka glädjen och lugnet som trädgården kan ge.

Jag har ett betalt samarbete med Wexthuset.com där jag själv köper många av mina fröer, krukor och trädgårdsverktyg. Klicka gärna på denna länken om du vill handla så stöttar du mig och min resa mot att bli självförsörjande.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen