Varför anlita en trädgårdsarkitekt?

Det kan kännas svårt att få någon bra grundstruktur på sin trädgård. Ofta blir man förälskad i vissa växter och skaffar dessa utan att först tänka över grundidén för trädgårdens helhet. Då kan resultatet ibland kännas plottrigt och allt för varierande, som när man mixar många olika stilar i ett rum. Det kan vara bra att få hjälp med stommen för att sedan jobba med detaljerna själv. Det kan också handla om ett bristfälligt trädgårdskunnande eller att man helt enkelt inte har tid som gör att man hellre vill få bra hjälp utifrån. Dessutom har omvärldanalysföretaget Kairos Future kommit fram till att ett hus med en välskött trädgård betingar ett 13% högre marknadsvärde än ett hus med medioker trädgård. Man visar också att 1 investerad krona i trädgården ger 2,80 kr tillbaka när du säljer fastigheten.

Vem anlitar en trädgårdsarkitekt?

Alla möjliga. Det blir allt vanligare att detta är en tjänst man vill betala för. Det kan vara barnfamiljer som inte hinner och orkar själva, personer som har en trädgårdsdröm de inte känner att de kan skapa själva, eller folk som bara vill ha en snygg trädgård, både för sig själva och för bostadsområdet i övrigt.

IMG_20170612_064619_669

När passar det att anlita en trädgårdsarkitekt?

Tidsmässigt är det alltid bäst att anlita en trädgårdsdesigner på vintern. Då är det lågsäsong och det finns gott om tid för planering inför den hektiska våren, då alla andra kommer på att de vill sätta igång med trädgården. På vintern ser man också strukturen i trädgården som bäst. Vare sig man köper ett nytt hus med en tom tomt eller har en gammal trädgård som man inte vet vad man ska göra med är det bra att kontakta en trädgårdsdesigner för rådgivning. Då får man den hjälp man behöver innan misstag begås som ibland kan bli ganska dyra.

osorterade 189

 

 

Där trädgårdsdrömmar blir till veklighet…