Portofolio

Här finner ni en samling bilder och ritningar på gjorda uppdrag…

mobilbilder 039Liten innergård i Kalmar, ett så kallat atriumhus.

Kunden ville återskapa lite av Ölands alvar med trampsten, natursten och växter som trivs i karg och stenig miljö. Men också få till lummighet med hög mysfaktor, två motsatser men helt klart genomförbara bara man utgår från växternas ståndort (växternas krav på läge, sol/skugga, jordmån mm).

Insynsskydd och örtplantering var också ett önskemål samt att inga växter fick vara giftiga eller taggiga med tanke på familjens hund som tuggade i sig det mesta.

5Tillhörande collage till atriumträdgården i Kalmar.

CCF20151105

Poolområde och villaträdgård i Backabo

Här önskade kunden sig ett mysigt poolområde med umgängesplats i skuggan samt växter som gav mer färg åt trädgården. En pergola i skuggan är inplanerad samt sittplats och liggplats i solen. Växtvalet består mest av buskar och träd och gräsmattan har minskats ner radikalt, allt detta tillsammans ger en lättskött trädgård. Kunden ville också att det skulle finnas något vackert att titta på under hela säsongen, därför har denna trädgård blomning och vackra blad och grenar hela året om.

CCI20140929_0001Villaträdgård på Hasslö i Karlskrona.

Kunden önskade sig en färgrik trädgård med ombonad känsla samt en inbjudande entré. Sittplatser där man kunde sitta ner och läsa en bok, sola eller njuta av kvällssolen stod också högt upp på önskelistan. Stora delar av tomten var en blandning av berg och gräs, därav de stora tomma ytorna.  Fokus fick ligga på de ställen som gick att plantera på. Stora krukor med växter fick pryda de bergsknallar som stack upp här och var.

CCI20140929

Familjen Bengtsson villaträdgård.

En större trädgård med fokus på barnvänlighet och säkerhet för husdjur och barn. En familj som ville få plats med mycket i sin trädgård. Odling, lekyta för barnen, ytor för de vuxna med plats för stort umgänge och fester, lekstuga, gungor, sittplatser i sol alla tider på dagen, torkvinda och kompost mm.

Här ryms olika sorters bärbuskar och pallkragar för odling, lekyta för barnen med balansbana och gungor. Säkrade ytor så att barn och husdjur inte springer ut på vägen. Stora härliga uteplatser för umgänge och fester, vackert inramat med växtlighet som är lättskött.

    Hur ser din drömträdgård ut?

mobilbilder 032

Där trädgårdsdrömmar blir till veklighet…